Gynaecologen

Als praktijk werken wij met plezier samen met de verloskundigenpraktijken in de Kop van Noord-Holland en de gynaecologen van het Gemin Ziekenhuis. De een goede samenwerking wordt de kwaliteit van zorg verbetered.

Wij hebben een aantal overleg structuren om onze zorg te verbeteren en op elkaar af te stemmen.

Gynaecoloog

Zoals een verloskundige specialist is op het gebied van een normale, gezonde zwangerschap; zo is een gynaecoloog specialist op het gebied van een gecompliceerde of risicovolle zwangerschap.

In geval van complicaties of verhoogd risico, ben je bij de gynaecoloog op de juiste plaats. Hij/zij heeft andere kennis, en meer mogelijkheden tot onderzoek. Wanneer je geen complicaties of verhoogd risico hebt, zal de zorg van de gynaecoloog geen aanvullende waarde hebben. Hij/zij zal dan niets meer doen dan de verloskundige. Gynaecologen zijn werkzaam in ziekenhuizen, dit noemen we de 2e lijn.

Team gynaecologen:

Van links naar rechts: Dr. Quispel, Dr. Friedrich, Dr. de Vos, Dr. Smit, Dr. Houben en Dr. Tavenier

 

Samenwerking gynaecologen

Onze praktijk werkt intensief samen met de gynaecologen van het Gemini Ziekenhuis. Bij vragen en/op problemen met onze cliënten kunnen wij de gynaecoloog altijd bellen of te overleggen of over te dragen.

2x maand bespreken wij met samen met de gynaecologen onze nieuwe cliënten en ook de nieuwe cliënten van de gynaecoloog. Op deze manier waarborgen wij  goede zorgen en voorkomen we onnodige medisch zorg.

Middels een Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) vergaderen wij minimaal 6x per jaar om goede afspraken en protocollen te maken.

 

Samenwerking verloskundigenpraktijk in de regio

Als praktijk werken wij ook nauw samen met onze collega-verloskundige in de regio, Geboortecentrum Gemini en Verloskundigcentrum Noord Holland Noord.

Ons samenwerking omvat 2 overleg vormen en ook bijscholing worden geregeld met elkaar gevolgd.

Mochten wij als praktijk, twee bevallingen tegelijkertijd hebben, welke we niet in onze eigen praktijk kunnen oplossen dan kunnen we altijd een beroep doen op de collega’s uit de regio.