Algemene voorwaarden Pretecho

Een pret-echo is geen medische echo, het geeft de mogelijkheid rustig naar je ongeboren kindje te kijken. Omdat er niet gezocht wordt naar aangeboren afwijkingen, kun je ons nooit aansprakelijk stellen voor achteraf gebleken afwijkingen van de baby.

Er wordt niet gekeken naar eventuele afwijkingen, maar mocht er toch iets ontdekken worden dan zullen wij dat met je bespreken en je verloskundige of gynaecoloog daarover inlichten. Die bepalen dan, ook weer in overleg met jullie, wat er verder gaat gebeuren. Bijna altijd wordt er dan zo snel als mogelijk een medische echo in het ziekenhuis geregeld, zodat de tijd van onzekerheid zo kort mogelijk is.

Bij het doen van een geslachtsbepaling kunnen wij helaas geen 100% uitspraken doen. Wij kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor een eventuele onjuiste beoordeling van het geslacht.

De resultaten van de beelden van de pret-echo hangen af van de zwangerschapsduur, de hoeveelheid vruchtwater, de buikwand van de moeder en de ligging van de baby. Wij zullen proberen een zo goed mogelijke echo te maken. Mocht je toch niet tevreden zijn dan kan er helaas achteraf geen restitutie plaatsvinden.

Ondanks tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek zijn geen schadelijke effecten geconstateerd bij gebruik van echografische apparatuur.

Voor aanvang van de pret-echo dient een toestemmingformulier te worden ingevuld. Tevens kun je hierop invullen of je op de hoogte gesteld wilt worden van het geslacht van de baby en evt. ontdekte afwijkingen.

Bij technisch gebrek van de apparatuur zal binnen 1 week een nieuwe afspraak worden gemaakt voor een nieuw consult. In geval van annulering door cliënte, van een overeengekomen consult, minder dan 24 uur voor de geplande afspraak, zal het bedrag in rekening worden gebracht .

Betaling geschiet contant of kan binnen 7 dagen op onze rekening gestort worden.