0223 619223 | 06 53379522

Homeopathie voor de Verloskunde

Homeopathisch Verloskundige

In oktober 2018 behaalde Claudia en Wendy de post-hbo opleiding; homeopathie en verloskunde.
Bevallen is een natuurlijk proces. We willen zo min mogelijk ingrijpen, maar wel bijsturen of ondersteunen waar dat nodig is. De homeopathie bleek een hele mooie manier.

Homeopathie in de verloskundigenpraktijk

Tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed kunnen er klachten ontstaan die er voor zorgen dat je niet goed kan functioneren of niet kan genieten van deze bijzondere periode.

Veel medicijnen kunnen in de zwangerschap niet gebruikt worden of worden afgeraden.
Voor sommige klachten, zoals vermoeidheid, somberheid zijn geen medicijnen. Maar soms wil je liever geen medicatie gebruiken tijdens de zwangerschap Homeopathie biedt een veilig en natuurlijk alternatief.

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij het zelf genezend vermogen een prikkel krijgt tot herstel. Homeopathie past de wet van gelijksoortigheid toe; een stof die bij een gezond persoon ziekte verschijnselen opwekt, is in staat dezelfde verschijnselen bij ziekte te bestrijden. 

Homeopathische middelen zijn verdunningen van natuurproducten, zoals planten, mineralen en dierlijke extracten. Homeopathie zorgt ervoor dat je klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen, maar zorgt ook voor meer energie en meer vertrouwen tijdens het proces van de zwangerschap en bevalling.

De middelen zijn op alcoholische basis, waaraan je enkel moeten ruiken. Door het neusslijmvlies wordt het middel opgenomen in het lichaam. De alcohol krijgt de zwangere vrouw zo niet binnen, zodat het niet schadelijk is voor de ongeboren baby. Het neusslijmvlies is erg gevoelig, waardoor het middel goed wordt opgenomen

 

Klachten waarbij homeopathische middelen je kunnen ondersteunen:

Zwangerschap

Vermoeidheid, misselijkheid, ondersteuning bij een miskraam, maagzuur, obstipatie, diarree, hoge bloeddruk, aambeien, spataderen, slapeloosheid, kuitkrampen, blaasontstekingen, schimmelinfecties, afscheiding, jeuk, onrustige benen, bekkeninstabiliteit, stemmingswisselingen, depressie, ijzertekort, stuitliging.

De bevalling

Ter voorbereiding van een bevalling; ook voorafgaand aan een inleiding. Het voorkomen van overtijd raken. Het verminderen van je angst voor/tijdens de bevalling. Bij onvoldoende weeënactiviteit tijdens de ontsluiting en/of tijdens het persen. Het helpen loslaten van de placenta en het voorkomen van teveel bloedverlies tijdens de bevalling.

De kraamtijd

Vermoeidheid, naweeen, aambeien, klachten van hechtingen, teveel en/of te weinig borstvoeding aanmaken, pijnlijke tepels, dreigende borstontsteking, slaapproblemen, aambeien, blaasontsteking, plasproblemen, obstipatie, ijzertekort door teveel bloedverlies, postnatale depressie.

Pasgeboren baby’s

Krampjes, obstipatie, spugen, onrust, huilbaby, spruw, geel zien